Витамините са хранителна добавка, която е необходимо да приемате в случай, че не се храните пълноценно и не осигурявате на организма си достатъчно сурови плодове или зеленчуци. Витамините се усвояват най-добре с храната.

През първото тримесечие бремената жена обикновено не понася някои храни, чувства се отпаднала, има сутрешно гадене, което може да продължи и през останалата част от деня. Нормално е и неколкократно повръщане.

Не се тревожете, тези симптоми обикновено преминават след 12 гест. с., тоест в началото на четвъртия месец. Неразположението се отразява на апетита Ви и режимът на хранене се променя. Ако общото Ви състояние не е влошено и през останалото време приемате храна и вода, можете да бъдете спокойни за развитието на Вашето бебе. То успява да усвои необходимите му хранителни елементи. Ако се чувствате много зле, нямате светли периоди от деня, повръщате повече от 3–4 пъти на ден, обадете се на акушер-гинеколога си и се посъветвайте с него.

Когато пътуваме със самолет преминаваме през зони с повишена радиация –митницата и въздушното пространство по време на полета. Истината е, че тази радиация