Д-р Жанна Колева​

Д-р Жанна Колева е създател на Mclinic и управител на лечебното заведение от 2011 год. Тя е специалист по акушерство и гинекология с над 45 годишен опит.

През 1970 год. завършва Медицинска академия в Москва, а през 1974 год. придобива специалност. През 1979 год. завършва аспирантура в Медицинска академия София на тема „Ранна диагностика на прееклампсия“ и получава степен Кандидат на медицинските науки.

Била е делегат на множество международни конгреси по акушерство и гинекология. Има допълнителни специализации с придобити сертификати по:

  • колпоскопия;
  • оперативна гинекология;
  • ултразвук в акушерство и гинекология;
  • фетална анатомия;
  • репродуктивна медицина.

Блиц интервю

Какво е чувството да израждаш бебето на собствената си дъщеря?

Какво може да чувства майка акушер-гинеколог с пълна представа за ситуацията? Какво може да чувства майка, когато я гледат очите на детето й, пълни с молба и вяра? Загърбваш собствените си чувства и се втурваш да помагаш, готова си да родиш вместо нея. И, когато всичко благополучно приключи , те изпълва топло чувство, прегръщаш щерката и малкото създание — внуче, осъзнаваш появата му и че си вече щастливата баба, благодарение на Господ и уменията си. В този миг светът е прекрасен.

Ако трябва да дадете само един съвет на жените на 25, 35 и 45 години, какъв ще е той?

25 години е добра възраст да създадете поколение; 35 — побързайте, часовникът тиктака, кариерата няма да избяга; 45 — пазете женското си здраве, не пропускайте профилактичните прегледи.